Hva er en makeup primer/base?

Ansikts primer, øyeskygge primer, leppe primer, mascara primer, primer i alle baner og vinkler. Det er relativt nye produkter som er ute på markedet. Men hva gjør egentlig disse produktene? Nettopp dette skal jeg ta for meg nå ;)

Ansiktsprimer:

(Guerlain L'or)

En ansikts primer eller base om du vil, skal klargjøre huden for makeup ved å glatte ut huden og lager en slags beskyttende hinne slik at foundationen sitter bedre, og varer mye lenger. En primer er en must have i sminkepungen din for en lenger effekt av foundationen og hjelper også til at man ikke får skjolder under påføring. Det fins mange forskjellige primere fra de forskjellige kosmetikk gigantene, så her er det snakk om hva du liker best; oljete, ikke oljete, krem konsistens, gele konsistens, ja, her er noe for alle og enhver.

(Lancome La Base)


(Chanel Le Blanc de Chanel)


(Clarins Instant Smooth Perfecting Touch)Øyeskygge primere:

(Estee Lauder Double Wear Stay-in Place Eyesadow Base)

En øyeskygge primer gjør på en måte samme nytten som alle andre primere, men den gjør også slik at øyeskyggen ikke skal stripe seg på øyelokket og også gjøre at øye sminken skal holde lenger. Her er det for det meste i krukker de kommer i og konsistensen er gjerne kremete. Påføres på øyet før øyeskyggen legges på.(ArtDeco Eyeshadow Base)(Guerlain Ombre Eclat Eyeshadow Primer)


Leppe primer:


(Guerlain Lip Lift Lip Primer)

En leppe primer bruker du når du skal ha på leppestift/lipgloss slik at det skal holde lenger (samme prinsipp som alle andre primere egentlig) og ikke stripe seg på leppene. Veldig fin og bruke for leppestift er jo noe som går bort veldig fort ellers, men med en primer så varer den ihvertfall litt lenger enn om du ikke skulle brukt det. Forsterker også fargen fra leppestiften til leppene.

Mascara primer:


(Estee Lauder Lash Primer Plus)

En mascara primer er noe alle må ha! Vippene blir utsatt av å bruke mascara over lenger tid ved at vippene blir svakere og ikke minst blekere. En mascara primer forhindrer dette, er proppfull av vitaminer og gjenoppbygger styrken på vippene igjen, samt at den forebygger mer bleking fra mascara. Kjekt å bruke dette over natta også da dette skal gjøre vippene mer fyldigere og lengre (har ikke prøvd dette personlig enda)! En mascara primer forsterker også effekten fra mascaraen så ønsker du full effekt fra mascaraen din så går du til innkjøp av en primer ;)(Clinique Lash Building Primer)(Lancome Oscillation Powerbooster Mascar Primer)


Har du noen primer favoritt?
Prøvd noen av disse før?

27 kommentarer

Sara Gilli

24.jun.2010 kl.23:54

fin blogg :)

Fotograf Ida Linge

24.jun.2010 kl.23:54

flott blogg!

Henriette & Silje ♥

24.jun.2010 kl.23:55

kult!

Annie

24.jun.2010 kl.23:56

Nice:) hva er de beste primerne? :)

Maren

24.jun.2010 kl.23:56

fin blogg!! :)

Makeupnerd

25.jun.2010 kl.00:00

Annie:

Jeg liker veldig godt Lancome La Base, ArtDeco øye primer og Estee Lauder Madcara Base :) Så de kan jeg gjerne anbefale, men skal prøve litt av de andre også, så kan godt skrive en liten omtale om de forskjellige primerene jeg liker ;)

Adelaide

25.jun.2010 kl.00:03

Så flaks at jeg kom over dette blogginnlegget nå.. Jeg satt nemlig med et taxfree blad tidligere i dag og kikka på diverse kosmetikk produkter, og klødde meg litt i hodet fordi jeg ikke skjønte hva alle disse primer produktene var. Nå skjønner jeg mer, takk skal du ha ;)

Hanne-Line Evjen

25.jun.2010 kl.00:06

I ansiktet bruker jeg en fra DIOR, på vippene bruker jeg Estee Lauder Lash Primer Plus og til øyelokkene bruker jeg Estee Lauder Double Wear Stay-in Place Eyesadow Base!

Jeg er virkelig avhengig, føler at sminken "ramler av" hvis jeg ikke har på base under :p

Makeupnerd

25.jun.2010 kl.00:06

Adelaide:

Bare koselig vettu :) Er jo så mye rart i makeup verdenen så greit å få med seg hva som er hva egentlig :p

Vilde

25.jun.2010 kl.00:08

nice : D kul header ^^

Guroh

25.jun.2010 kl.00:28

Denne maskara primeren skal jeg kjøpe meg :) takk for tippset<3 mn vet du hvor jeg får kjøpt den dream mousses blush -( den rosae ) :)? har lett etter den en stund..

Makeupnerd

25.jun.2010 kl.00:36

Guroh:

Bare koselig :) Jeg aner ikke hvor du får kjøpt den, men regner med det er på Vita eller lignende steder. Du får høre der ;)

frkhelene86

25.jun.2010 kl.00:37

Flott forklaring for de/oss som lurer litt :D Takk :)

Guroh

25.jun.2010 kl.00:38

Okey, takk skal du ha ;)

Heidi ~ Heidi.Nu

25.jun.2010 kl.00:41

Dette har jeg aldri brukt, kanskje jeg skulle kjøpe meg det... Har sensitiv hud og kun brukt øyenskygge i ett år da jeg ikke har brukt mye sminke før. På tide kanskje... ;)

mokkis

25.jun.2010 kl.00:44

Jeg har i.d sin primer og er veldig fornøyd =D

Camilla Irina

25.jun.2010 kl.00:48

En venninne tipset om en slags krem, eller det var vel en god flytende væske som man skulle påføre vippene så de ikke falt så lett av eller ble så skadet av maskara/sminkefjærner. Vet du noe om dette? Det var en slags fuktighetskrem for vipper, for å si det på den måten. Men jeg husker verken navnet eller har klart å spore den opp igjen...

Makeupnerd

25.jun.2010 kl.00:49

Heidi ~ Heidi.Nu:

En øyeskygge primer går ikke utover om man har sensitiv hud eller ikke, så om du føler du trenger at øyeskyggen skal sitte litt bedre så ville jeg investert i en øyeskygge primer, de er ikke så ille på pris heller, ligger rundt 200 kr og de varer kjempe lenge for er ikke mye som skal til på øyelokket heller ;)

Makeupnerd

25.jun.2010 kl.00:52

Camilla Irina:

Der må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har vært borti det. Men jeg kan undersøke litt for deg og se om jeg finner ut hva det er eller noe lignende!

Frugjerdrum

25.jun.2010 kl.09:50

HAr du prøvd Mary kay's produkter ? VELDIG gode de også , og litt rimeligere enn de du nevner....

Camilla Irina

25.jun.2010 kl.10:21

Ja, takk! Det hadde vært fint. :) Begynner å merke at fargen forsvinner og mister fortere vipper enn før. :p

Guroh

25.jun.2010 kl.16:27

Hei,Frugjerdrum. Jeg har hatt sån sminkeparty med Mary Kay sminken og er veldig fornøyd selv!

kuraikyo / jeanette aga

05.jul.2010 kl.20:19

du er flink, søta ;D trives du i jobben?

Makeupnerd

11.jul.2010 kl.23:17

kuraikyo / jeanette aga:

Takk vennen :) Jeg koser meg kjempe masse! Kunne ikke hatt det bedre akkurat nå :)

Miss Mum

09.des.2010 kl.16:37

Jeg har nylig lagt bloggen din i mine favoritter!

Flott blogg!

Men kan du kanskje begynne å skrive prisene på produktene du bruker el tester??? :)

Makeupnerd

09.des.2010 kl.17:36

Miss Mum:

Tusen takk for det :) Jeg kan selvfølgelig starte å skrive priser på produktene, var bare det å huske prisene :p

Louise

27.nov.2011 kl.14:28

Er det ikke primer til øyenbryn også? Eller bruker man mascara primer til det også? Heheh (:

Skriv en ny kommentar

Makeupnerd

Makeupnerd

27, Oppegård

leser denne bloggen NÅ Min store lidenskap er sminke og skjønnhet. Her vil jeg legge ut bilder av dagens sminke, sminkevideoer, forskjellige produktanmeldelser og annet som faller meg inn å skrive om. Ønsker du kontakt så kan du enten kontakte meg her, eller på mail: makeupnerd@hotmail.com

Norske blogger bloglovin bloglovin free counters

Kategorier

Arkiv

hits